تحولات منطقه

خرید جنگنده‌های «اف-۳۵» و «رافال» به نیروی هوایی یونان کمک قابل توجهی کرده و برتری فناوری این کشور بر ترکیه تحمیل می‌شود.

آیا ترکیه در برابر جت‌های «اف-۳۵» یونان حرفی برای گفتن دارد؟
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، یک رسانه یونانی روز سه شنبه نوشت که خرید جنگنده‌های پیشرفته «اف-۳۵» از آمریکا توسط یونان، برتری هوایی و فناوری قابل توجهی برای این کشور در تقابل با ترکیه ایجاد می‌کند.

وبگاه «گریک ریپورترز» نوشت، خرید جنگنده اف-۳۵ همراه با خرید شماری جنگنده نسل چهار و نیم «رافال» از فرانسه و ارتقاء بخش عمده‌ای از ناوگان جنگنده «اف-۱۶» به نیروی هوایی یونان کمک قابل توجه کرده و برتری فناوری را بر ترکیه تحمیل می‌کند. ترکیه حتی اگر قرارداد به روزرسانی اف-۱۶ را با آمریکا اجرا کند، باز هم یونان با این خریدها از ترکیه سبقت خواهد گرفت.

آیا ترکیه در برابر جت‌های «اف-۳۵» یونان حرفی برای گفتن دارد؟

به نوشته این رسانه یونانی، «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه روز دوشنبه با اشاره به اینکه احتمال رد درخواست رئیس جمهور امریکا توسط کنگره گفت، اگر کنگره با درخواست جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مخالفت نکند، این روند نهایی می شود.

چاووش اوغلو به گزارش‌های خبری مبنی بر فروش جنگنده های اف-۳۵ آمریکا به یونان اشاره کرد و گفت ،توازن در روابط بین ترکیه و یونان در حال وخیم‌شدن است.

این در حالی است که سناتور «باب منندز» رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنا گفته است: «همانطور که بارها تصریح کرده‌ام، به شدت با پیشنهاد دولت بایدن برای فروش هواپیماهای اف-۱۶ جدید به ترکیه مخالفم.»

منندز گفت، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه حقوق بشر و هنجارهای دموکراتیک را نادیده می‌گیرد و در رفتار بی ثبات کننده در ترکیه و علیه متحدان همسایه ناتو(یونان) شرکت می‌کند.

آیا ترکیه در برابر جت‌های «اف-۳۵» یونان حرفی برای گفتن دارد؟

نیروی هوایی ترکیه نیز برای نوسازی ناوگان خود جت‌های ساخت انگلیس یا روسیه را در نظر گرفته است. چندی قبل، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه به مطبوعات این کشور گفت: «آمریکا تنها فروشنده جنگنده نیست و انگلیس، فرانسه و روسیه نیز جنگنده می‌فروشند. امکان دستیابی به جنگنده در جاهای دیگر وجود دارد و برخی برای ما پیام ارسال می‌کنند.»

انگلیس، یکی از گزینه‌های ترکیه است. در مارس ۲۰۲۲، یک دیپلمات ترکیه‌ای گفت که سفارش احتمالی ۸۰ فروند «تایفون یوروفایتر» به عنوان راه حل تا زمانی که جنگنده نسل پنجم «تی اف ایکس» ترکیه وارد خدمت شود، در نظر گرفته شده است.

در این بین روسیه نیز وجود دارد. این کشور به دنبال حذف ترکیه از برنامه اف-۳۵ به کمک ترکیه شتافت و «سرگئی چمزوف» رئیس «روستک» اخیرا گفت، اگر همکاران ترکیه‌ای ما ابراز تمایل کنند، ما آماده فروش «سوخو-۳۵» هستیم.

این گزارش حاکیست، یونان ۱۱.۵ میلیارد یورو (۱۴ میلیارد دلار) برای نوسازی نیروهای مسلح خود در پنج سال آینده اختصاص داده است. .پیش بینی می‌شود هزینه جت‌ها و خرید موشک‌های هوا به هوا ۲.۳ میلیارد یورو (۳.۴ میلیارد دلار) باشد. یونان و ترکیه دو کشور همسایه سال گذشته در درگیری بر سر اکتشاف گاز در شرق مدیترانه به تقابل نظامی نزدیک شدند. ترکیه بارها اعلام کرده که از یونان می‌خواهد تا راه حل های سیاسی مسالمت آمیز را اتخاذ کند تا راه حل‌های تهاجمی.

وزیر دفاع ترکیه چندی قبل اظهار داشت که جت‌های دست دوم فرانسوی رافائل توازن قدرت را در منطقه تغییر نمی‌دهند. «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه در آن زمان در مورد خرید هواپیماهای رافال فرانسوی از سوی آتن گفت: «آنها وارد مسابقه تسلیحاتی شده‌اند. آنها جت، سلاح، تجهیزات خریداری می‌کنند اما تغییر توازن قدرت با چند جت دست دوم امکان پذیر نیست.»

منبع: مشرق نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha